Om Oss

Kolakokeri och Butik med mathantverk och återbruk på Stockholmsvägen 19 i Gamla Enskede. 

Kolakokeriet

Enskedeverkets kolakokeri är ett litet lokalt hemkokeri som erbjuder kolastänger och kolasåser gjorda på råvaror med omsorg om vår miljö.  Vi gör allt från grunden (Kokar, skär, packeterar) med bra råvaror med omsorg för miljön. Smaksättningen görs med frukt och bär från Enskedes trädgårdar och de sörmländska skogarna, men traditionella smaker finns också i sortimentet såsom Vanilj, Saltlakrits och Choklad vegan. 


Butiken

Butiken ligger i Gamla Enskede, där finns naturligtvis våra kolastänger och kolasåser men även annat mathantverk, blommor och väl utvalda återbruk såsom porslin, glas, ljusstakar, speglar, krukor och mycket mer. Hantverk och historiska skrifter om närområdet kan ni också hitta här.

Kom gärna förbi och hälsa på!.


lite om oss...

Bakom företaget finns vi, Hanna Franzén och Pia Larsson, båda enskedebor. Med vårt intresse för konfektyr, bakning och hållbarhetsfrågor vill vi erbjuda en lokalt hållbar produkt för er att njuta av men även hitta glädjen att ta hem vackra återbruk som gynnar oss alla. Vill ni följa med oss på vårt äventyr hittar ni oss på Instagram. Där kan ni även läsa om det blir några förändringar gällande öppettider.


Fredagar 12-18

Lör-Sön 12-16


Välkomna!

Hanna & Pia

Swish